Thera.......

Livet för en Thera Sebastian i bilder och texter....

Inte bara jag som fått smaka på konsekvenserna av att bryta normer!

Publicerad 2012-10-25 20:28:25 i Allmänt

Inser idag att det är många som varit med om lika saker i livet efter morgonens blogg, att många andra har fighter om att bryta sej fri från normer och dess konsekvenser det får av att inte passa in, de "bestraffningarna" som en får utså, klumpiga kommentarer om varför en inte vill ha barn, att ens jobb är obetydlig(enligt den med ett "viktigare" jobb då såklart), att en inte hittat den rätta mannen om hon säger att hon är lesbisk, eller ännu värre bisexuell, för en måste väll bestämma sej ändå för ett kön!!!!(???)

Att kvinnor får utstå att höra att en som
är kvinna självklart måste skaffa barn, gifta sej om du är förlovad, skaffa hus, hund och sommarstuga, båt och skoter.
För det är det som förväntas av dej!
Men om detta "paket" inte alls intresserar dej, om du har andra drömmar och mål med ditt liv, där det inte finns med barn, hund eller hus.
Är det då okey att tycka att du är "felande" och att du är mindre kvinna för att du inte vill ha barn!

Det är många som varit med om att betala priset av att en inte följer de normerna som är skapade för hur vi ska vara, tycka, äta, sova skita och dö!
Många har inte upplevt hot, våld eller känslan av att vara hatad/jagad för ens vikt(för du måste vara smal och vältränad) för ens sätt att prata( för en kvinna ska vara blyg och tyst ), vem du väljer att älska, dras till eller blir kåt på( för en måste dras till motsatta könet och hen måste vara snygg, i din "klass" och ha ett bra jobb) och hur en ska vara som mamma( baka bullar, vara på alla föräldramöten och vara där med alla svar på alla frågor )!
Det är inte många som blir utstötta av vänner, förlorar jobb och det sociala livet, inte heller många som hotas att tvångssteriliseras för att du vill göra en korrigering av det kön du fick som inte stämmer med den du känner att du är!
Inte många som varit med om äckliga kommentarer om att du som flata behöver Kuk(ursäkta de som blir stötta) för att se att du säkert ska bli botad av din lesbiskhet!(ja det händer).

Normer är väll bra då det gäller saker som visar hur samhället ska fungera smidigt, kösystemet, stå på rätt sida av rulltrapporna i Stockholm.
Sånna normer är bra, de som är mindre bra är de normer som utesluter människor, stöter bort för att du har rosa, retas om du har glasögon, fel kläder!
Det är de normerna som är så farliga!
Då människor inte vet varför dom känner så starkt att någon är knasig för att hon är så "på", han är så "fjollig", hen är för fet, dom är inte jämngammal osv!

Skönt att se att fler tycker det är jobbigt och att andra varit med om de konsekvenser som kommer av att bryta normen!

Ta hand om varandra!
Acceptera varandra<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Thera Sebastian

Mitt liv, min egna lycka och att ta hand om mig så jag kan älska mina barn mina vänner och den familj jag har som bryr sig om mig till fullo. Vardagslugn i Örnsköldsvik/Borås med fart, men kärlek till Stockholm med fart och intensitet. Har det största ansvaret att respektera den jag är acceptera det liv som är mitt. Sjunger på bröllop, dop och begravningar, syns även till på andra ställen då det händer sej. Undersköterska med planer att börja studera. 2012 blev jag invald till Ordförande i RFSL Örnsköldsvik och brinner för att göra HBTQ personer rättvisa i den staden jag bor i. GBP opererad med en historia som sjuk efter att kroppen fick i sig för lite näring och lever idag för att ALDRIG bli så svag sjuk fysiskt och psykiskt dålig igen. Livet tog vändningar jag aldrig trodde och är starkare nu än någonsin med erfarenheter, sorg och hopp att jag fast misstag är värd att vara lycklig. Kärlek och Acceptans

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela