Thera.......

Livet för en Thera Sebastian i bilder och texter....

Ont och Aj aj i lilla örat.......

Publicerad 2011-01-20 17:49:16 i Allmänt

Maria klev upp idag och tog barnen, det tar som på även mej att vara orolig och uppe med maria då hon har värkar i magen på nätterna som är 3 till 7 minuter imellan.
Så det va riktigt skönt att få ligga och dra mej idag på morgonen.
Frulle på sängen fick jag också vilket bara det är ett redigt lyx på hög nivå, hon är UNDERBAR!
Kan inte mera än säga det....... för alla som känner Maria kan intyga i detta!
Finns inte något ont i henne finns inte något hon med flit skulle kunna göra för att såra och vara elak med en annan människa!
Maria är en ängel och jag älskar att hon får mej att känna mej älskad och speciel!
Komplex kan man alla ha, de tär något som man aldrig kommer bort från, men maria får mej att glömma det jag inte älskar med mej skälv och bara känna all kärlek som hon överöser mej med.
Barnen Älskar henne oxkså otroligt mycket och hon älskar killarna mera än jag någonsin sett en annan människa göra som inte har igentligen några genetiska band till dom.
Och vad har genetiska band igentligen för roll i hur mycketan kan älska en människa och ett barn?
Maria har varit med killarna sen 2008 och varit helt underbar med dom sen dag ETT.
Alltid varit med dom, lekt, busat, fostrat och älskat dom till tusen och det finns inte någon som säger att hon skulle göra något mera om det va hon som burit dom och fött dom till världen! 

Idag så kom Noa hem från skolan, skolsköterskan ringde(hade såklart på ljudlöst och missade de samtalet) men tillsist fick hon tag på Maria och dom skickade hem liten.
Lite tagen och men ser att han är tröttis och lite slut på stackarn.
Ringde till VC och fick en tid 14:15.
Svullna lymfkörtlar och redigt röd i v öra, så det blev en kur av droppar i örat.
Nu har han vilat lite(han somnade efter att jag droppade in medicinen)och leker med storebror inne på deras rum.
Maria är inne i köket och gör världens bästa middag och här sitter jag med en massa skriv i fingrarna!

Idag är det Torsdag och på Lördag har vi fått vårat BF datum......en E*V*I*G*H*E*T dit känns det som verkligen.
Speciellt då Maria har värkar på nätterna så hon inte kan sova, ja inte jag heller för den delen blir ju vaken med henne och känner in magen, håller koll på värkarna medans Maria går in i sej själv och fokuserar sej på att andas.
Det känns verkligen som om det aldrig kommer att komma någon bebis.
Det är som om dessa sista dagara med värkar är längre än de tidigare 40 veckor som redan har gått. FRUST!
Men men, då vi MINST har tid eller aning till det, så VIPPS är det dag för oss att åka till sjukan.
Vi har barnen till på måndag så det är bra igentligen att liten väntar tills efter måndag.
MEN han får inte komma på Onsdag, för då ska jag med jobbet till Gävle och göra lite radioreklam....Skule ge mej F*N på att han behagas ett komma då =).
Som Jessica Wetterstrand alltid sagt - "Man han inte hört talas att någon stannat kvar där inne!!!!"

I helgen ska även världens bästa gudmor och gudfar åka till Sundsvall, vilket innebär att dom ska in på Ikea och handla lite saker till oss som vi behöver, eller vill ha till liten.
Saker till sängen(spälsängs skydd) Himmelsäng, Önskar mej även gardinerna Fabler som dom har där nere på Ikea.... JA Ikea, ME LOVE IT!
Sen tror jag att vi bara väntar på att litens rum ska bli klart så vi fås ställa in alla saker och göra klart där inne!
Tur att det inte är riktigt riktigt panik på rummet(Vill såklart ha det klart) men han kommer inte behöva det på någon månad till......

Nu får liten komma ut, har bäddat sängen och den står klar, försöker locka ut honom med den sängen, hur fin och rymmlig den är......Mera mys att ligga i den än ha de trångt i magen!!!!
Åhhhhh snälla liten, kom hem till oss nu!!!!
Vi längtar efter dej!

/T

vecka 40 <3

Publicerad 2011-01-18 16:14:47 i Allmänt

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Längtan som bara blir större!

Publicerad 2011-01-18 14:52:30 i Allmänt

Då är det enbart dagar kvar till BF dagen. Den dagen vi fick av barnmorskan då vi va på ultraljudet va den 22 Januari men då vi räknade på sista mensens första dag så va det den 16 Januari och den dagen har ju redan varit.
Det kan komma liten vilken dag som helst, skulle vilja ha liten här redan NU!
BB nu...... Idag som jag är ledig och allt....
Sen kommer det en massa dagar med jobb framöver denna veckan, eller massa och massa, men ALLA dagar på jobbet känns som en EVIGHET då jag vet att Maria är hemma med Killarna och allt kan hända vilken minut somhelst.
Kommer jobba Onsdag, Torsdag och Fredag och det känns som LÄÄÄÄNGE då jag inte vill jobba alls just nu och enbart vara hemma med killarna och Maria.

Igår kom äntligen killarna hem igen, det är äntligen fullt hus och det är underbart att känna så!
Killarna som leker, vovvarna njuter av att dom är hemma, Maria som donar på och bra musik som kommer ut från finrummet, det är MAGI!
Det känns alltid så tomt då killarna inte är hemma, huset blir som inte som det ska, ett skal bara!
Tur att vovvarana är hemma ALLTID!
Igår somnade jag tidigt, kom hem från jobbet och skottade sen in åt middag med familjen sen somnade jag på sängen, sov från 18 till 23 och sen från 02 till 13 IDAG och jag är ÄNDÅ trött!
Måste verkligen kolla upp mitt järn i kropen och alla andra viktiga saker, det är inte bra att jag ska vara såhär trött helatiden!

Om

Min profilbild

Thera Sebastian

Mitt liv, min egna lycka och att ta hand om mig så jag kan älska mina barn mina vänner och den familj jag har som bryr sig om mig till fullo. Vardagslugn i Örnsköldsvik/Borås med fart, men kärlek till Stockholm med fart och intensitet. Har det största ansvaret att respektera den jag är acceptera det liv som är mitt. Sjunger på bröllop, dop och begravningar, syns även till på andra ställen då det händer sej. Undersköterska med planer att börja studera. 2012 blev jag invald till Ordförande i RFSL Örnsköldsvik och brinner för att göra HBTQ personer rättvisa i den staden jag bor i. GBP opererad med en historia som sjuk efter att kroppen fick i sig för lite näring och lever idag för att ALDRIG bli så svag sjuk fysiskt och psykiskt dålig igen. Livet tog vändningar jag aldrig trodde och är starkare nu än någonsin med erfarenheter, sorg och hopp att jag fast misstag är värd att vara lycklig. Kärlek och Acceptans

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela