Thera.......

Livet för en Thera Sebastian i bilder och texter....

Morgonstund har guld i......

Publicerad 2010-11-26 08:49:06 i Allmänt

JA eller inte...... Vaknade kl tre inatt av att jag hade aj aj i magen, en liten orsak till detta va den lilla nattmackan jag tog igår kväll innan jag somnade in tätt med Maria....
SKA fan inte äta såsent på kvällen och inte innan jag ska somna heller!
En notering till mej skälv just nu, ÄT INTE INNAN DU LÄGGER DEJ!!!!
Somnade inte om heller förän efter kl fem, så då kl ringde för mej att ta killarna denna mogonen va jag inte alls vidare pigg eller vaken av mej.
Men nu då jag skickat iväg dom, kan jag inte somna om denna lilla timmen innan jag ska upp igen för att hinnamed bussen till jobbet, så jag har klätt på mej allt och satte mej här ett tag.
Vilar och tar det sofftich här själv istället för att hinna somna om och bli tröttare om en timme då/om jag hamnat i djupsömn.

Igår jobbade jag med Jeanette.....TACK gode GUUUUUUUD för det.
Alla tjejerna på jobbet är kanon verkligen, men då jag och Jeanette jobbar så flyyyyyyyyyyter det bara på!
Vi bara gör, det bara händer....och vipps så har man stängt och allt är så jävla bra gjort och fint!
Känns sp bra att det är åp det viset, att det bara fungerar, specielt då det är en Hockey kväll/middag!
Det va rätt bra med folk och det va jag, Jeanette och en rätt ny tjej vid namnet Carro.
Så jag och Jeanette tog påläggningen och monteringen medans hon tog kassan.
Den som har kassan ska ordna brickor, stripps, fritöser, disken med, men jag och jeanette hoppade även in på de sakerna och så va kvällen rätt lyckad!
Carro åkte hem kl 20.00 och det va en lugn kväll sen efter det, Modo förlorade ju, IGEN.
Blev rätt lack på en kund igår med, eller inte kunden isej men de sakena som han kläckte ur sej, som de flesta tycks kunna vräka ur sej för att dom inte håller på samma lag som dom skälva.
Han tyckte det va FAN att modo förlorat igen..... och dessutom mot ett sämre lag
(som han med avsky spottade ut) Att om dom som dom spelade mot nu då, timrå inte va riktiga i skallen, att dom va idioter och det va så att dom va född med inte allt innanför skallen.....????.....
, inte födda med allt som han så fins vräkte ur sej. 
??????????????????? tänker jag då, och blir arg...... OKEY......

                                           Vilka är det mera synd om ????
Dom som är födda där och håller på timrå, eller dom som håller på Modo och tycker att alla andra som är födda någon annanstans än Övik är CP skadade!????

Man MÅSTE väll få hålla på vilket lag man vill???
Jag håller inte på något lag, men jag kan, för att reta gallfeber på riktiga sporthoycke freaks hålla på annat lag bara för att röra om, behöver inte hålla på Modo enbart för att jag är född i staden om jag gillar Djurgården mera!?
eller något annat lag, Timrå för den delen......

                                 Ska man till att HATA varandra för allt ???????
Räcker det inte med att man kämpar för att inte bli dömd för vilken färg man har på sin hud, vilken person man älskar, vilket kön man ska älska, vilken gud man ska tro på, nu ska man behöva passa sej för vilket lag man håller på i Hockeyn också!?
JA jissesamalia vilken röra.

Mys på stan med min dam........

Publicerad 2010-11-25 14:33:07 i Allmänt



Inte alla dagar som vi två kan mysa tillsammans jag och min Älskling på stan...det är jobb, det är barn, vovvsingar, det är huset, det är massa annat.....
Jag verkligen ÄÄÄÄÄÄÄÄLSKAR att ta en kaffe på ett Café inne i stan och mysa kring jul, ta en lunch någon gång i månaden ute tillsammans och bara snacka lite... Men det är inte alla gr det går eller vi kan.
Men då det väl händer, är det TUSEN gr så mycket mysigare än jag kunnat önska och hoppas på.

I Tisdags blev det en tripp till café UH i våran del av sverige och där va det en kopp varm oboý med grädde till Mummsan och en kopp med te till mej mednas Nordsverige och en man som hette Tommy intervjuvade oss och sen tog lite bilder.
Sen då det va klart och han gick så tassade vi tebax till UH och beställde en liten talrik var med tackos....MÖÖÖÖHMMA verkligen!
Mätta och glada (Sen va jag ARG som fan över ett idiot samtal jag fått samma timme oxå, men skit samma, idioti ska fan inte förstöra min dag) gick vi till försäkringskassan för att lämna in lite papper och få lite information om kommade saker.
Sen va det möte med föräldragruppen och där fick jag mej min kopp kaffe för dagen.
Lite roligt då Barnmorskan frågade om vilka som ville ha kaffe, det va alla pappor och såklar JAG!!!!!
Alla gravida mammor dom drack safft.
Sen då jag väl tog mej en kaffekopp, så står det PÄR på den..... Hmmmmm.... HA ha ha ha Som jag skrattade till, bara männen och jag som ville ha kaffe och då jag fick en kopp fick jag heta PÄR!

Bilden jag har laggt upp är en av dessa mysstunder vi hade på förra gången jag och Älsklingen hade lunch tillsammans på stan, jag åt denna OTROOOOOOOLIGT goda soppan och Maria åt bakadpotatis med en god kesoröra till. Det är världens MYSIGASTE café som heter Reuterdahls här på våran del av stan som verkligen bakar allt skälva, alla mat är egen lagat, inte färdiga inhandlade kakor eller pajer, ALLT dom bjuder på har dom lagat skälva....God bra mat som är MUMMA!
Har ni inte varit in, så manar jag er att göra det nu!
Åhhhhhhhhhhh nu blev jag sigen på en café stund igen med gumman min....

- ÄLSKLING.. fika snart tillsammans till veckan kanske!???

Snart så va det helg igen.....

Publicerad 2010-11-25 13:56:54 i Allmänt

Vipps tjillivippen och andra trollslag med glitter och rök, så va det helt bara en Torsdag, JA jag är förvånad över att dagarna verkligen bara springer och går fast det är det enda jag vill att dom ska göra, att vecka 47 ska bli typ vecka 3 2011 snart, eller iallafall Jul snart.....
Fast sen vill jag att tiden ska stå still helt, för att kunna njuta av dagen där vi är idag och kunna njuta med lilla magen tillsammans(som inte är så himmla liten längre) och hinna med litens rum, väggarna, hallen, sovrummet...JA ni vet vad jag snackar om!

Jag är inte den som är den som är "aktiv" med detta byggandet och triandet hemma i bästa huset i våran del av stan, så jag är verkligen på sidan om ch ÖNSKADE jag kunde hjälpa till mera..... jag gör nått om Maria säger att hon behöver hjälp, eller svärfar skulle säga att jag skulle behövas att hålla nått, eller flytta nått.
Annars är jag heeeeeeeeelt of då det kommer till att vara "duktig" hemma med renoveringen, kanske saker skulle gå fortare om jag kunde jag med, eller så går det åt pipsvängen just för att jag skulle MESSA upp något för dom, flytta på viktiga saker(Therese skulle såklart börja städa och göra FINT mitt i renoveringen) och göra så att det blev försenigar i allt för att vi blev tvingade att leta viktiga saker, typ!
(SKÄMMES).
Nej, Maria och Kent får pyssla med detta dom...... och som dom gör det bra!!!
Jätte fint blir det och dom gör det i den takt som är behövlig och som dom kan, Kent jobbar ju som sagt han med och det måste hittas tider för oss alla!
Men han får komma och gå som han vill älskade svärfar, han har en nyckel och han får bara kliva in om vi inte är hemma och jobba på om han vill, Älskade familjen som jag fått, Sååååååå lycklig jag över att dom finns!
Att dom finns så nära oss och att dom är de underbaraste människorna jag mött i vuxen ålder.

Till veckan jobbar jag massa dagar, men kommer vara ledig helgen och killarna är inte hemma till veckan heller, så jag hoppas att vi till veckan ska ha kunnat ha lite mera klart som ska hinnas klar, så att vi hinner till byggmax och kunna handla in återställningstapet till litens rum och smacka upp.
Önskan är att Maria och Kent ska hunnit med lite små pyssel (måla karmar, runt fönster, lister upp och sånna saker)
Så att jag i helgen skulle kunna hjälpa till med nått....? Ja vi märker!

Idag fick jag sov LÄÄÄÄÄÄNGE, hade stält min väckare på 07:40 och då den ringde va gumman redan uppe med killarna, så jag stängde väckaren och sen somnade jag om som en liten prinsessa på små rosa mjuka kuddar...
Vaknade av en puss  kl 12.... NAAAAAAAJS sovmorgon med andra ord =).
Ska jobba kväll idag, så sammlar lite ork och hoppas att det är en bra kväll, det är Hockey ikväll, så det är nog massa ikväll om jag känner till detta med Hockeykvällar!

Man får hoppas att dom varit så smarta idag dom som jobbar dagen att dom hunnit med saker som är ett måste, fylla upp i kylarna, frysarna och att se till att det finns saker framme då jag börjar, ska inte behöva fylla saker och stressa med sånna saker på en Middag/kväll om det varit sofft Lunch/Dag.
SPECIELLT inte om det är en Hockey kväll!
Hoppas gör man alltid.

Nu ska jag kolla in Posten, se om den varit här.......

Ha det...

Vecka 32

Publicerad 2010-11-24 20:51:25 i Allmänt

                                               Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

SWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEET!!!!

Publicerad 2010-11-24 20:43:06 i Allmänt

Kan inte hjälpa det, men hemma är fasiken bra härligt att vara!
Är slut i skallen idag, trött efter jobbet idag, ville somna på bussen hem och vågen från busskuren till huset va LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG och kändes som en evighet verkligen!
Väl hemma va det att sitta med Meiwin och göra läxan för imorgon, efter lite tårar och fånerier från MElwins sida så blev den klar tillslut......
Nu ligger dom och sover de små liven....mammas små trösseltroll!
Men Noa har i veckan gråtit då han somnat, suttit upp och gråtit, inte varit kontaktbar och haft nattmara verkligen!
Jätte jobbigt för honom och för Mammahjärtat, SItter nu och hör att han pratar lite med Melwin, eller Melwin försöker prata med Noa och fråga vad han drömmde om, men Noa sover ännu och snackar i nattmössan...
Men liiiiiiiten!!!!
Han satt med stora tåriga ögon och va helt borta i blicken.
Liten liten liten älskade gubben mammas!

Nu ska trötta jag snart parkera rumpen i soffan och kolla på lite serie på kanal 4.
Imorgon jobbar jag kvällen(NAJS) så jag kan sova länge, så länge jag får och orkar.
Sen tog jag på mej ett pass på fredag dag och sen jobbar jag Lördag dag med.
Söndag ska jag med Syster Yster på en liten Adventskonsert, LÄÄÄÄÄÄÄNGTAR verkligen!

Hoppas att Maria hinner pynta hemma för advent, för jag kommer inte hinna alls tror jag!
Hinna kanske en timme, men kommer då inte orka istället då jag ska jobba hela helgen. Sen är det jobb hela veckan också.
Men någon liten adventsstake borde vi få upp, även en gardin eller två så det blir lite mysigare hemma i världens härligaste hus på min gata i min del av stan!

Drömmarna i litens rum ligger kvar, längtar som bara den tills att det blir av allt där inne, tror Maria och svärfar ska åka imorgon och kolla allt för väggarna inne i rummet imorgon(Hoppas,hoppas,hoppas,hoppas och HOPPAS)
Men det är klart att det är lite svårare att göra lite saker då vi ar killarna hemma och att renovera skälva.
Ibland önskade man att man kunde vara med i ÖvikEXTREM hemma renovering, va borta en helg och komma hem sen och allt är KLART!
JA så gott som iallafall!
Nedervåningen är ett enda gigantiskt KAOS...... jag kommer på att då jag varit nere där är jag ARG, lite irri....
Kan inte styra det, men det bara kommer över mej, blir ledsen som fasiken och jag går med tunga steg upp igen och vill gråta lite!
Det händer massa saker där nere med nu, men jag blir ändå frustrerad över röran.
Är igentligen inte arg ARG, men förtvivlad, hopplös...... ja bara sån känsla av maktlöshet kommer över mej och det blir så att mitt humör sviker och jag blir typ " arg"......
Bara jobbigt att behöva ha det så trångt, avloppet fungerar inte, svårt att Diska, tvätta, durchvattnet rinner inte som det ska....
Sen att det nu är rörigt uppe i skälva "bo ytan" är bara en tillfällighet, det kommer bli SÅÅÅÅÅ snyggt och det händer saker varje dag verkligen.
SÅååååå tacksam över all den hjälpen som vi får.


Ska dra en sväng med dammsugaren nu i finrummet innan serien börjar, slipdam överallt.......
Får soms små stötar av dammsugaren också då jag dammsugar slipdamet, tokigt!
Hoppas dammsugaren inte går sönder nu av dammet bara!!!!!! ????

....... vilken dag =)

Publicerad 2010-11-24 10:13:25 i Allmänt

Igår va en toppen dag och som jag trodde så va jag i tidningen igår, va lite av en slump att jag fick veta det, fick ett sms av en jag könner so sa att hon sett mej i ÖA; så kollade och vipps, där va jag vist.
En liten bild och allt.
Intervjun igår kändes helt okey också för mej och Maria, han va helt okey, men får som se i veckan hur det skildras i text allt det vi sa!
Alltid nervigt att se, man vettefasiken vad dom kan ha uppfattat för tokigheter!!!!

Sen va det massa ärenden på stan, sen va det Föräldragruppen... och ja, det va bara jag och Maria som va ett par kvinnor som väntade barn.
Skälva utbildningen va helt okey, det är viktigt att få sitta där och träffa andra, många kvinnor som har funderingar, jag har juh varit med om detta och förlklarat massa för maria, tror inte hon har så många frågor för BB tiden, men mera att detta är en mysig sak att få vara med om och träffa andra i området och alla ska ha under samma veckor i Januari, Februari!
Fast i brjan pratade barnmorskan väldigt mycket om mamma och vad PAPPAN kunde göra, kändes lite knas där då... ja...Hmmmmm jag har inte SNOPP!
Men tillsist började hon säga Mamman och Partnern, kändes bättre då=).
Är bara små ord, men det gjorde så mycket för mej verkligen! för detta är något jag vill ha hjälp med också!

Nej nu mina vänner, nu är det dax för mej att springa till bussen, ska jobba idag.

Adjööööken Adjöööken.

Då va det dax igen.....

Publicerad 2010-11-23 10:55:04 i Allmänt

Vaknade igår av att det ringde på min mobil, det va ÖA som ville träffa mej och Maria för en intervju om Rfsl i Övik nu då det är regnbågsvecka i Övik.
Så en timme senare va dom här och vi satt och pratade lite om Rfsls framtid i Övik.
Frågor om våran "Paus" till det nya året, så i Januari kommer vi dra igång detta igen, vilket känns så roligt och spännande.
Vi söker med blåslampa efter mera som kan vara med i öviksgruppen rfsl då några som va med i starten har flyttat, har skola och inte kan var lika aktiv till Janiuari som dom va innan.
Ja vi märker om det kommer i tidningen någon dag under denna regnbågsvecka eller inte!
Glömde att fråga.

I veckan kontaktade Nordsverige oss för att även dom ville ställa några frågor och göra något i deras tidning inför regnbågsveckan, så jag och Älsklingen är nu på gång att åka in till stan för att träffa en man på Cafe UH för en pratstund.
Få se hur det blir!

Ikväll HOPPAS jag att jag kan orda barnvakt till killarna mellan 19 och två timmar fram, vill med Gumman på en film ikväll som rfsl har anordnat på folkan teatern.
Hoppas att det kommer gå=)

Annat som händer i dag är at vi kl 15 ska på föräldragrupp för alla som ska ha barn samma tid som vi ska =)
Vi skulle tydligen vara upp till 5 st par och om alla ahr sina respektive med sej så kommer det vara några som sitter i de trånga rummet på MVC.
Tror nog att jag och Maria är de enda sammkönade paret som väntar barn i den gruppen, ska bli spännande och se vad som händer eller hur det känns!
Vi ska ha möten 4 gr iallafall och det känns spännsande iallafall att möta andra i området som väntar =).
Sen den 26e ska vi på MVC igen,se vad som hänt med magen på två veckor. <3 stor har den blivit iallafall.
BARA 8 veckor kvar, JISSES va det händer saker....... men dessa 8 veckor känns längre bort än de 32 veckorna som redan varit..... =/ knas men nu står tiden still...ja nästan iallafall =)

Nu ska jag kolla in lite saker på FB och sen blir det att sätta oss i bilen att brassa iväg, vi har lite saker att göra på stan med sen innan kl 15.
Kram på er.


Jag kommer att bli lite GALEN...................

Publicerad 2010-11-19 12:56:54 i Allmänt

...................................................... Blir lite galen, men antar detta är priset man betalar av att ha två hanar och en tik hund hemma, två veckor innan hon kommer in i löpet är dom som fan på henne, "svansar" runt i rumpan, snuttarm tävlar, sen mitt i löpet är det en hane som PIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIHIIIIIIHIIIIIHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIIIIIIIIIIIPER nonstop i en veckas tid och en annan som bara är bak i rumpan på henne och snuttar, tjuter och springer runt som en älg efter henne med dreggel och romans i blicken.
Och om dessa två hanar skulle komma för nära henne, ja då skvätter det blod i hela lägenheten för att dom hamnar i bråk( detta han intröffat tre gr nu de sista två löpen tillsammans)
Sist blev Saffe jätte svårt biten och det va inte skoj för honnom alls, stackaren där.
Inte skoj för Pajji heller, han blir som en HELT annan hund.
Driwfa, ja hon har inte så skoj hon heller.

Dessa två veckor innan löpet, "svansandet" har just nu börjat visa sej..... och jag vet vad som komma skall i faramtidens dagar!
FRUST frust frust och frust.
Inte lämpligt att detta kommer, men vad göra???
Som tur har vi flera rum nu heltplötsligt, så vi kommer kunna dela på dom, men så lätt är det inte med två barn, två vuxna och en baby på väg att hålla dörrar, grindar, galler osv mellan!

I framtiden ska jag enbart ha TIKAR......... kommer inte behålla en hane eller köpa en hane!


Saffransbullar och vit choklad.....

Publicerad 2010-11-19 11:53:51 i Allmänt

Igår va det en mys dag med syster, kan inte ha varit trevligare eller mysigare tillsammans tror jag =)
Åkte bussen in till stora staden där vi bor och blev hämtad av svåger med familjen på platts då jag klivit av bussen. Åkte till Ica och handlade allt vi behövde, och det jag inte behövde men ville mummsa på ÄNDÅ, en Mmmmmmmmmm vit vanilj Choklad...(den va mumma)

Väl hemma hos syster va det full fart på oss att hinna börja med den OTROLIGT goda soppan som hon gjorde och degen till bullarna, massa etapper på de saffransbullarna kan jag lova, men då dom blev klar så va det TOTALT värt det, som med allt som blir så gott=)
Då vi höll på med degen kom syster med ett glas rött till oss alla vuxna, det va SÅÅÅÅÅÅ mysigt.

Sen mellan all gäsning och mixande av soppan så kollade vi påbilderna från systers bröllop, roligt att se alla bilderna och vist va jag och Maria med på någon bild ändå.
Skulle vilja se MIN maria i en vit kläning i kyrkan vid min sida någon dag framöver snart......
(hoppas kan man alltid)

Sen såg vi på Film, va så mysigt att sitta med en kopp Kaffe och saffransbulle i en av deras mysiga fotöljer.
Killarna gick såklart och la sej innan filmen och vi fick besök av stefans Mamma ett tag innan också.
Men sen va det film i ett svart finrum och ljud som smög upp bakom en.....Skönt att se film med ett sånt ljud!

Pratade med Svåger om att jag och Älsklingen vill ha en liten platt tv inne i vårat sovrum i framtiden, med inbyggd DVD osv, han hade vist sett en rätt nyligt som inte va så dyr ändå.... VILL ha!
Mys att kunna ligga i sängen med Älsklingen och se film, bara ha lite frulle på sängen, somna i varandras famn med en film på.....=) Ja det ska bli mysigt den dagen som vi hittar en bra billig Plattis.

Maria hon hade här hemma målat på alla dörrarna ett varv, dom har varit vanligt trä färgad och vi vill ha alla dörrarna vita, så maria håller på ordna detta nu.
Snyggt blir det, hon håller just nu på att måla ett varv till på dom och det dofftar så härligt i huset.
Jag gillar doften av trä och färg. Älskar den just nu då jag vet att det händer saker och blir snyggt, BÄTTRE!

Igår höll hon på med alla lager med tapet inne i litens rum och det är DRYGT, det är lager, på lager, på lager på lager på lager och på ett lager till, som sitter som F**********N där på varandra.
SÅ jag tror att det kommer bli återställningstapeter som åker på snart så vi kan få det klart någon gång, det är för omöljigt att pillra bort alla lager med tapeter.
Hoppas att det är något vi skulle kunna göra i veckan som kommer.
För då det är uppe är det igentligen bara att tapetsera och smacka upp panel listen.
I taket sitter redan litens lilla lampa..... =) en plafond med små Dinosaurier på... Noa och Melwin fick den lampan av deras Mormor för ÅR sen, men då dom inte fått eget rum förän nyss åkte den inte upp.
Passar så fint in i litens rum.

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kan ni förstå att jag längtar nu, Det gör ONT i mej av längtan efter den lille, efter att det ska bli klart inne i litens rum, att golvet ska på, tapeter.....
Hoppas att det till det Nya året kommer vara klart, fint och bara väntar på att liten ska komma hem.
Möbler, mattor, lampor, tavlor, sängen, skötbordet, alla mjukisdjuren, gardinerna, vägg orden, nattlampan, himmelsängen, Barbapapa lampan, gunghästen..... ALLT!
Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. 

Att jag ens kom hem igår va Jessicas förtjänst. Min Maria hade lagt sej, Stefan hade druckit vin och jag skulle sova över hos syster, men ville verkligen försöka kolla om jag kunde ta mej hem.
Sova hemma är det bästa då man ska jobba natten sen.
Sände iväg ett sms till Jessica om hon va vaken och ville hämta mej.
Och efter ca 45 minuter va jag hemma, låg i sängem med min Älskade och löste lite korsord och åt safframsbullar med mjölk, sov gott sen till kl tio idag.

Dagen va HEEEEEEEEEEEELT magisk.

Nu är helgen här och jobbet kommer med den!

/T

En dag till med gippsplattor och skruv......

Publicerad 2010-11-18 12:49:56 i Allmänt

Igår hände det minnsan mera saker med de bästa huset på vran gata i våran del av stan.
För då jag kom hem från jobbet så va det fullt upp i svärfar Kent och Maria, även Svärmor Carin satt inne i litens rum med en skrapa och försökte dra ner MASSA lager med tapeter.
INTE ett lätt jobb, OJ vad tepeter kan sitta.... Och då det är lager på lager på lager så är det inte lättare!
Men det blir bra tessist, fast det är massa med tapet som man måste försöka ludda bort.
*frust*

Jag kom hem och började med maten som tog sin lilla tid att få klart, men gott blev det då det väl va klart=)
Då va det middags paus inne i rummet och vi kollade på den halva väggen som va uppe till sovrummet, UNDERBART!!!
Innan dom åkte hem strax efter tio hade dom fått upp väggen, dom hjälpte oss flytta in Expediten och att vända sägen rätt inne i sovrumet!

För tre dagar sen va det ett sovrum,(barnens) ett stort finrum, hall och kök i detta huset, idag är det ett sovrum till oss, killarnas rum och Litens rum.
Allt är som det va den dagen då huset först stod klart. Känns helt otroligt!

Jag vet att jag maler på, men kan ni förstå hur BRAAAAAAAAAAAAA detta känns???!
Äntligen kan det bli ett barn rum..Litens rum kan få bli klart innan han kommer till oss i januari!
Och som det blåsit på dessa två dagar, törrs jag inte riktigt drömma om hur det kommer se ut nästa vecka här.
Om det kommer finnas en möjlighet att tapeter, lister golv och panel kommer var på platts!!!!?

Maria ska pyssla på inne i litens rum idag iallafall. Denna superkvinnan som tametusan kan allt =)
Och det hon inte kan, det lär hon sej. Hon kollade noga in Killarna då dom jobbade upp med reglar och väggarna hemma här, så nu kan hon det =).

Jag ska bort idag, tills ikväll... ska till syster och bara mysa, och som jag längtar, ska bara göra mej klar sen ska jag med bussen in till stan på ett tag.

Kram från lyckliga jag som mummsar skinkpaj och bara njuter av stunden!

!!!!Reglar, spik, skruv och annat roligt!!!!

Publicerad 2010-11-16 22:59:27 i Allmänt

Jag kan inte förklara hur underbart detta är som just nu händer hemma hos oss.....
Men äntligen så har det hänt saker hemma hos oss och nu har våran liten i magen ett eget ställe med en egen dörr att stänga!

Slutade kl 16 idag och va hemma efter att jag handlat till maten runt 17, då va det två reglar uppe och nyss då dom åkte hem är det uppe en vägg!!!!
Imorgon kommer dom hit igen medans jag är på jobbet och jag törrs inte att drömma om hur mycket dom kanske skulle ha hunnit imorgon då jag kommit hem till middagen kl 17.
Sitter nu i datahörnan och kan inte fatta att jag bakom mej har det klart!
Ska tapetseras, det ska läggas golv, lister och den ska det upp en lampa, sen är det klart..... sen är det KLART!!!!
Jag är så otroligt lycklig och skulle kunna skriva miljarder saker om detta, att tårarna är på väg att komma över hur glad jag är, att kärleken till Marias familj som ställer upp och hjälper, tacksamheten till P över att han ställer upp på sin fritid att hjälpa oss med detta.....
Sitter med darr i hela kroppen och är så glad, så lycklig att det inte är klokt!
Så förvånade killarna kommer bli då dom kommer hem på måndag över allt som hänt här hemma!

Nästan så jag inte kommer att kunna sova, vill bara sätta mej mitt i allt och njuta över allt detta fina..... drömma mej bort i framtiden om hur fint det kommer bli då allt är klart, golv , hallen klar, sovrummen..... Allt!
Åh vilken fånig lycka detta är!
Men det härligaste är ändå detta som hände idag!

NU ska jag ta och fixa natti natt för våra underbara hundar, så dom har kissat för kvällen, sen ska jag fösröka att somna iallafall!
Upp och ta bussen imorgon tidigt, jobbar sköna dagen imorgon, det är härligt att sluta 16.
sen är jag ledig Torsdag och på dagen tills runt 14 då ska jag till min syster och ha en Syster dag..... vi ska äta soppa och baka gott tillsammans, bara njuta av att vara vi =).
Inte så ofta det händer....  MEN önskan om det finns.

Bider på dagens arbete kommer komma upp snart... Maria har fotat idag som en tok =)

Natt natt på er....

Måndag och såklart ny vecka <3

Publicerad 2010-11-15 08:56:44 i Allmänt

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Pepparkakor och ädelost......

Publicerad 2010-11-15 08:30:04 i Allmänt

Ny vecka och den veckan som har varit har varit helt totalt jätte jätte jätte bra, har hänt massa roliga saker, haft killarna hemma och det har flytit på helt okey, nu har killarna gått till skolan och jag får inte hem dom förän nästa måndag...... saknar dom redan men vet att dom kommer ha en bra vecka dom med denna veckan.
VEckan som kommer nu kommer vara fylld med jobb och natthelg, så det är bara att gilla läget och tycka det är skönt att slippa ordan barnvakt i helgen då vi jobbar bäggetvå.

Denna vecka ska jag försöka ha lite Syster Yster tid också, saknat henne och ska basskemej försöka att umgås mera med min familj som jag skrivit mera om i tidigare blogginlägg, så det känns skoj att vi plaerat in nått tillsammans nu och att vi kommer ses i veckan, det kommer bli massa bakning, skratt och glögg tror jag!=) , Ja iallafall lite kaffe =).
Dedära med att umgås mera med familjen avslutades jätte bra i förra veckan, då jag igår åkte till Pappa med killarna och där va Maria, Stefan och små killarna deras, fikade skrattade och hade det jättemysigt, även om killarna önskade att det fanns mera att leka med där, Undra om jag ska rensa lite leksaker hemma och ha i en liten plastbytta borta hos pappa??? (notering till mej själv där nu).
Efter vi varit hos pappa och bara myst på med massa kärlek så skjutsade Svåger oss till Mormor Anette och "morfar" Patrik.
Där va vi bjudna på middag, Åhhhhhhhhhhhhhh MAMMAS underbara mat...Jisses va gott det va, Det va det bästa jag ätit på LÄNGE!
Mat är gott, kan laga god mat, men MAMMAS mat är tamejtusan det smarrigaste en liten tös kan få tycker jag
Det va fläskkorv med hemmapotatismos och senap.....*Gaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh*.
Sen gick killarna upp och spelade lite spel och baran njöt där medans mamma jag och patrik satt i myssofforna och såg tv och pratade och mös.
Det va mysigt och ska verkligen försöka att ha en mamma dag iallafall MINST en gång på två veckor....(en till notering till mej själv där).
Förövrigt att umgås mera med Pappa med.

Men nu är det Syster Maria på Schemat denna veckan, och dagen blir Torsdag som vi kommer ha tillsammans!
=).

Nu sitter jag med Pepparkakor och ädelost till frukost, inte helt fel såhär två veckor kvar till första advent.
Vo kommer ha en dag fullt med saker på förmidagen, så det va inte lönt att lägge mej igen efter att killarna åkt, blir bara tröttare då.
En man kommer hit och ska kolla på väggarna som ska upp, sen ska vi till tandläkaren (igen) och sen är det ärenden på stan, försäkringskassan osv.
Ledig från kobbet idag, så blir hem sen och vila efter allt är klart!

NU blir det en sväng in och kolla FB........

Barnvakts brist och jobbhelger!!!

Publicerad 2010-11-13 12:08:58 i Allmänt

Skulle varit ledig idag.... men behöver vara ledig på Måndag, så fick bli att jag hoppade in idag istället.
Känns siiii sådär just nu innan man kommit iväg på jobbet, eler innan man ens kommit sej ut till bussen, men då man väl är ute så är det bara att köra på!
SÅ om en sådär 15 minuter kommer det kännas bättre då jag är utanför dörren!!!!
Sen har jag jobbiga veckan framför mej sen också, jobbveckan med massa pass och dessutom natthelgen.
Men men, tur den kom nästa vecka, då har vi itne killarna, så slipper oroa mej för barnvakt och sånna saker då om Maria jobbar hon med, inte alltid lätt att hitta barnvakt....
och det blir alltid nästan Marias underbara mamma och pappa som hoppar in och ställer upp för oss och killarna!
SÅ mycket kärlek vi känner för dom......
Tack Älskade Svärmor och Svärfar för att ni ställer upp då inte andra kan eller vill!

Idag hade jag turen att Jeanette ska passa dom, en härlig brutta från jobbet.... Hon har tagit en av Irmas kisse ungar också, så Melwin och Noa kommer nog bli tok glada att se henne igen !=) Lilla Nala som blev en Beylis(hur dom nu stavar det)

Sen får vi se hur länge jag jobbar på idag, går som nr 4a så det är kvällen/natt tjejerna som bestämmer när dom tycker det är lungt och att jag ska få åka hem....... men hoppas på runt 21 tiden, då slutar Maria och då skulle jag kunna åka med henne hem och hämta killarna hos Jeanette också!

Nej nu ska jag ta och borsta mina gaddar.....och ta en visit av flour tanten(MARIA.... Ha ha ha ha ha) sen klä på mej för de kalla vädret ute och bussen in...

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMEN!


November har det hunnit bli också!!!

Publicerad 2010-11-12 00:58:01 i Allmänt

JA men jisses vad tiden springer på......
Jag har hunnit blitt 30 år.....(inte så farligt) det är en liten knodd påväg till oss, det är nu snö ute....GALET vad det rinner iväg med timmar då man inte hinner med!
Veckorna bara raaaaaaaaaasar på och sen är det en ny månad, galet då det nyss va sommar och Pride planer!
Blev inte någon Pride för oss denna sommaren, emn BASSKE MEJ ska det bli nästa!
Vi ska gå i paraden med liten och barnvagn! =)

Men innan sommaren är här och innan liten är här finns det saker man bara måste hinna med, tiden får fasiken inte gå fortare innan det är gjort!
Väggar måste upp i huset, till litens rum och mellen finrummet och vårat sovrum!
ETT NÖDVÄNDIGT MÅSTE verkligen!
och då man tänker efter så är det snart jul.....Hur ska vi hinna!!!!?

Snälla någon, kom hit och HJÄÄÄÄÄÄÄÄLP oss!!!!!

Mera Tandis och massa jobb!

Publicerad 2010-11-12 00:26:11 i Allmänt

                                                 Idag har vait en jobbig dag....

Inte sovit så vidare okey sen jag drog tanden, gör ont där den skulle suttit och inte vidare många som tycks fatta att det känns AJ aj i munnen på mej, obehagligt, kan inte tugga, ont....... ja listan kan jag göra längre, men har man dragit en tang så fattar man nog vad jag snackar om!
Det gör ONT!!!
Idag va det en tripp till Docktor Tandis igen då, för att laga två tänder till, så har varit bedövad i halva nyllet i helva kvällen, kändes att det nyss slutades att sticka i läppen på mej, så jag har sett bra rolig ut idag, Maria har tagit bilder på mej!
Va inte lätt att dricka min soppa heller då jag och Maria tog en lunch, kände inte ens att den va varm ens en gång först, eller varm och varm, KOKHET!
Kände att jag på vänster sida brände mej, men medans resterande i munnen va helt off!
Ätit soppa idag och Mos med en halv korv, eller insidan på en korv, skalade bort "skalet"!
HA ha ha va ett pillergöra, men ville inte tugga i onödan!!!
Blir nu Tandläkar ledig tills Måndag, då det blir en tripp dit igen........ Ja vad säga, inte varit till tandläkaren på över 7 år, massa att göra nu då..... inte skoj, men vafan göra!???
Ska bota min skräck nu, nu jäääääääklar ska det bli bättre!
Men innan det blir det är det några besök kvar.
Jisses....

Nyss kommit hem från jobbet också, skönt att ha jobbat kvällen med Jeanette, hon är verkligen en pärla!
Så bra på att jobba och man blir GLAD som bara den..... gillar verkligen att jobba med henne.....

Just nu sitter jag mest och driver tiden, ska vänta in att de piller jag tog ska börja göra nått så det släpper på det onda i munnen på mej.
Kanske kan sova då tills imorgon då det är upp och på jobbet igen, ett pass imorgon från 11 till efter 18.
Skulle vara ledig helgen sen, men då jag ska till tandläkaren igen på måndag, så bytte jag så jag blir ledig måndag och jobbar lördag.
Inte skoj, men det måste göras!
En ledig Söndag, men Fars Dag då, så det kommer nog bli en del åka till olika under dagen.
Blir nog mysigt, jag och Maria handlade presenter till våra fäder idag! Hoppas att dom blir glada!?

Familjen Rundqvist

Publicerad 2010-11-10 07:28:37 i Allmänt



                                    Lite roligt......

Stefan Rundqvist, Maria Rundqvist, Simon och Bastian Rundqvist

Tidig morgon och massa storm

Publicerad 2010-11-10 06:59:48 i Allmänt

Somnade med värk i munnen runt tolv.....vaknade runt 04.15 och kunde bara inte somna om, familjen ligger ännu, kl har nu hunnit bli 06.35 och snart ska killarna upp och äte frukost och gå till skolan.
Det är ett riktigt busväder ute idag men dom har klassat detta väder som klass 2 storm varning, så det är klart att det river i ute!
Blir nog att jag klär på mej med kilarna och går med dom till skolan, så dom inte blåser iväg!
TUR att jag jobbar kväll idag, så jag orkar med dagen och jobbet, för hade nog inte varit kanon förutsättningar att jobbat dagen idag då jag varit vaken så länge redan!

Sitter med en kopp kaffe och bara försöker att vakna till, inte någon ide att somna om då jag ändå ska upp på ett tag, kommer bara vara tröttare då, det vet jag!
Men denna koppen kaffe jag dricker är god.
TACK å lov för den lilla kafekopps maskinen vi handlade hem, våran stora gör 4 koppar minimum, inte så jag dricker det, så blir sällan en kopp kaffe för mej hemma, men nu sist vi va in på ICA så fick man en liten smart glasbryggare med trycksil om man handlade en Zoegas kaffe....DEN HÖGG VI!!!
Så nu kan jag avnjuta mej en kopp om jag vill lite nu och då, så det gör jag just nu denna morgonen!
Tänk att det blev kaffedrickeri för mej ändå, då killarna kom drack jag inte kaffe, sen studerade jag till Undersköterska och då jag jobbade sen blev det två kafferaster om dagen, blev som att man tog sej en kopp då!
Dricker inte kaffe alltid och varje dag, men mera nu n för 7 år sen iallafall!

Maria är en kaffedrickare, men nu då hon är gravid så dricker hon inte nått alls med kofein!
Inte trockadero, inte cola, inte kaffe och inte Dr pepper heller....
Hon är jätte duktig verkligen tycker jag och då bäbis mår bra av det så är det ett bra val, hon kan dricka kaffe och cola sen då han är född.

Nu tassar ett barn upp hör jag, Lilla underbara Noa som viskar till mej, - jag e kissanödig.....
han vinglar yrvaket förbi mej och in på toan...Mammas lilla kille va söt han är.

Igår va en bra dag FAST att jag va till tandläkaren.
Drog en tand igår, men vet att strulet jag haft med en tanden inte kommer igen någonsin, bara det är en lättnad verkligen!
Sen hämtade vi killarna på skolan och åkte till min mamma (vilket vi gör allt för sällan) och åt middag tillsammans med dom... eller ja, dom åt, jag hade just dragit en tand och bet på en tuss och tog med egen räksoppa som jag små drack av!
Men Killarna och resten av familjen åt pasta och köttfärssås, Maria fick kycklingfile och potatis i ugnen.
DOFFTADE verkligen underbart, lite plågsamt att inte få äta mammas GODA mat, för hon är en fena i köket.
Mammas mat är alltid Mammas mat =).
Ska lova mej att umgås mera med Mamma och familjen, verkligen åka och hälsa på, TVINGA på mej. Har fattat att det är tydligen så man behöver göra... och mamma har godkänt det.

Fick med mej en liten bytta med mat ändå igår, så ska göra mos idag till lunch och se om jag kan äta... har som lite svårt att tugga, och har sagt att en flytande kost denna vecka är att rekomendera för mej just nu!
Ska till tandläkaren igen imorgon Torsdag och Måndag.
Detta är den fina sidan och resultatet av att jag inte gått till tandläkaren på 6 år mina vänner, FAN va lite rädsla kan göra mycket skada.... Vet att tandläkaren inte ska mörda mej, bara hjälpa mej, men likt förbenat så är jag rädd, samma gäller läkaren, nog vet jag att jag borde besöka vårdcentralen ibland, men ändå drar man sej att gå dit.
IDIOTI verkligen.... IDIOTI!
På Torsdag ska vi ta tag i två hål jag har och måndag avslutar vi den rotfyllningen vi påbörjade den 27 Oktober!
SKÖNT att få dej gjort verkligen, MEN går inte dit om inte Maria är med mej!
Låter som en stor megatönt nu på 30 år, men måste ha henne med mej!!!
Finns inte bättre lugnande än henne.

Maria kommer bli glad idag då hon vaknar, fast det är klass 2 stormvarning kommer hon JUBLA över att det är snö ute, och vist är det mysigt med vinter, känner att jag längtar efter jul, vilket är för mej en ovanlighet då jag inte gillat julen alls de senaste 5 åren.

Inte länge kvar till jul, har rredan köpt 4 klappar till killarna mina, bra av mej =)

God morgon på er alla..... sna nu setill att killarna har bra kläder och får sej en frukost att stå sej på tills det blir lunch, men först dricka upp mitt kaffe!=)
Tack Zoega och ICA för min lilla kaffegrunka.

Vecka 30.... =)

Publicerad 2010-11-09 12:22:37 i Allmänt

Veckorna bara rasar iväg och redan befinner vi oss i vecka 30 nu, och detta är lite info om veckan i magen och hur Maria har det! =)

Vecka 30

Kroppen:
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

Om

Min profilbild

Thera Sebastian

Mitt liv, min egna lycka och att ta hand om mig så jag kan älska mina barn mina vänner och den familj jag har som bryr sig om mig till fullo. Vardagslugn i Örnsköldsvik/Borås med fart, men kärlek till Stockholm med fart och intensitet. Har det största ansvaret att respektera den jag är acceptera det liv som är mitt. Sjunger på bröllop, dop och begravningar, syns även till på andra ställen då det händer sej. Undersköterska med planer att börja studera. 2012 blev jag invald till Ordförande i RFSL Örnsköldsvik och brinner för att göra HBTQ personer rättvisa i den staden jag bor i. GBP opererad med en historia som sjuk efter att kroppen fick i sig för lite näring och lever idag för att ALDRIG bli så svag sjuk fysiskt och psykiskt dålig igen. Livet tog vändningar jag aldrig trodde och är starkare nu än någonsin med erfarenheter, sorg och hopp att jag fast misstag är värd att vara lycklig. Kärlek och Acceptans

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela