Thera.......

Livet för en Thera Sebastian i bilder och texter....

Tänka sej........

Publicerad 2012-06-18 22:57:45 i Allmänt

Jag tror att detta är drömmen, eller är det ett smakprov på hur det ska vara då man mår bra, då alla bitar faller på platts och man känner att man har koll på vad man vill, vad man gjort, hur man vill ha det och inte vill ha det i framtiden.
Då saker bara känns toppen och hinder är bara ett hindder och inte ett problem i vardagen som sätter djupa spår....

Jag har börjat att tänka om, se saker på annat vis...och jag måste säga att det är fint, känns underbart.

Har varit en dag där sömnen varit en brist, men varit så skoj, såååååå skoj.
Aningens besviken över att jag hadde hoppats på en sak, men det inte ser ut som om det kommer bli av....
Men det är så ibland, inte nått att hänga läpp över!!!

Nu ska denna Thera sova.
Imorgon blir det massa skoj och hoppas på många fina nya möjligheter att utvecklas.

/Thera

Inspiration av fina människor och idioter.

Publicerad 2012-06-16 22:58:55 i Allmänt

Har de senaste dagarna, veckorna och månaderna blivit så otroligt inspirerad av så många fina människor jag träffat på, även av otroligt korkade och "blinda" människor ikring mej.
Och jag tackar alla för att de har visat mej hur viktigt det är att tro och inse de möjligheter man har och hur viktigt det är att inte sälja sej själv kort, att faktiskt tro på det man gör och ha tillförlitelse till att det kommer gå bra och OM det inte gör det så slipper en sitta och fundera, "Tänk om".

Alla människor jag möter och pratar med ger mej så mycket och jag är så förundrad över att en som 31 år ändå har möjligheter att lära av andra, ta del av andras erfarenheter, tipps och råd.
Känner att jag bara törstar efter mera, att jag vill fylla upp mera av inspiration och erfarenheterna som bara fint ligger i mitt inre.

Varje dag blir en möjlighet att gör bra, att ändra på de saker som inte gick vägen igår och knyta mera kontakter.

Bara detta med att jag sjunger på Bröllop och Dop, allt detta är som ringar på vattnet som jag märker av vecka efter vecka, månader och år.
Alltid ett bröllop/Dop som blir bokat på sommaren för att jag sjungit på ett förra sommaren och någon va närvarande på den dagen.
Så jag känner att det är helatiden i livet, att man lägger ringar på vattnet i allt man gör och väntar man och vårdar det man gör, så kommer det att visa resultat en dag, det kommer att göra spår.

Inspirationen med RFSL är magisk, det är som en kick jag aldrig trodde va möjlig.
Dessa människor, dessa otroligt härliga människor som alla har en hjärtefråga inom allt som RFSL handlar om.
Tänk vad vackert detta är.

Kan minnsas den känslan 2008 på min FÖRSTA pride, 28 år och jag grät, det fanns inte en stoppknapp utan det va bara glädje som bubblade innom mej och jag va så lycklig, kändes som om jag va hemma.

Vet att många andra pratat om den känslan och det va verkligen så.

Sen möter man idioter, eller bara människor som under deras liv har blivit formade att tänka på ett snävare vis, Socialisations prosessen på hög nivå, kultur, religion var i världen och i Sverige man bor osv som bara fått det inlärt att det är fel, onormalt nonstigt äckligt osv osv osv.
Kan vara allt från Musik, jobb, kläder,familj, status, könsidentitet och läggning som dessa människor tycker är "fel" och "onormalt".
Jag kan bara finna inspiration i dessa människor också, för jag tycker att människor är goda, men brist på utbildning, kultur, religion är det som gör att deras handlingar är onda.
Så tänker jag och många tycker annat.
Glaset halvfullt eller tomt situationen.
Finner inspirationen att vara den jag är och kämpa vidare med alla de som vill att man ska ACCEPTERA att alla är olika och måste få vara det.
KLART är det inte något fel att vilja vara i en mall, att vilja vara lika som alla andra och passa in och formar sej till den snävare stilen, MEN man måste få vilja vara den man ÄR och vill man vara där så är det OKEY det också.

Kärlek och Acceptans
/Thera

Fina RFSL Örnsköldsvik

Publicerad 2012-06-16 01:26:06 i Allmänt

Ikväll hade vi som jag skrivit innan ett sommar avslut för RFSL Örnsköldsvik, hade ett möte, sen middag och sen Öppet för att bowla med oss, RFSL bjöd våra medlemmar.

Här kommer en bild på oss i styrelsen innan styrelsemötet avslutades.

Blev lite tokigt då jag skulle beskära bilden, men antar att det inte gör nått =)

/Thera

ROSA= Du är en tjej....???

Publicerad 2012-06-15 23:10:43 i Allmänt


RFSL..... sååååå viktigt och jag blir förundrad över hur människor inte har en aning om hur viktigt det är att öppna upp ögonen för allas rätt att leva som man vill med DEN man vill, vara den man vill vara utan att det ska behöva bli massa konstiga blickar, prat, även hot och våld för att man inte följer denna "livsviktiga MALLEN" som alla tycks vara förslavade vid.
Dessa oskriva regler.

På ett kalas för tre veckor sedan satt alla barnen på en filt ute på bästa vännens gård, väntade på att Lovisa skulle blåsa ut ljset på tårtan.
Tog jag fram min mobil och ville ta en bild, på min mobil har jag regnbågsflaggan och barnen började prata om favorit färgen dom har.
Lovisas bror Loa älskar rosa och min son Noa älskar Rosa, lila och glitter.
Dom säger detta och dom ÄLSKAR att umgås dessa två fina barn.

Där på kalaset på filten denna strålande dag säger ett annat barn, han är ca 7 år att LOA är en tjej....
Loa säger att han är en POJKE, men den andre killen säger -NEJ, DU ÄR EN TJEJ!!!!
Loa blir mera frustrerad och säger att HAN vist är en KILLE....
Då svarar killen till honom att han vist va en TJEJ för att han hade en Helo Kitty tröja och den är rosa......(!!!!???)
Då kliver jag in och säger att jag har svarta Jeans på mej och en tröja med massa kryp på och jag är inte en kille.
Då kollade Loa på mej med blicken fyllt av söthet och jag och Maria såg verkligen hur Loa andades ut och tyckte det va skönt att han inte skulle behöva förklara sitt kön för en annan pojke enbart på vad han har för tröja.

Sen hör man att det inte alls är så viktigt att neutralisera kläder, färger, skor.....
Men då det mellan en pojke 5 år och en annan pojke på 7 redan DÄR på en filt ute på ett kalas blir mobbing och ett barn utsätter ett annat barn för att vara en tjej enbart för färgen på tröjan för att han har rosa kläder, ska vi inte se problemet då och göra nått åt det!????

VÄRLDEN...... Heteronormen..... SER ni hur den gör att barn blir mobbade, retade och utsätts i små vardags situationer för jobbiga sittsar.
Är detta OKEY?
Är det okey att man inte får ha vilka kläder man vill?
Året är 2012 och det ska vara så stor vikt i kläderna, färgerna och stilen på kläderna?
Då en 7 årig liten kille redan i denna ålderna retar en annan för bara färgen...
Vad händer då om det är någon som bryter ännumera på skolan/dagis och i livet?

Förstår alla hur viktigt det är att det händer något?

/Thera

Styrelsemöte, middag och bowling

Publicerad 2012-06-15 22:54:45 i Allmänt

Ikväll har det varit avslutning med RFSL Örnsköldsvik för den kommande sommaren, va redigt mysigt att umgås.
SÅÅÅÅÅÅ Åhhhhhh SÅÅÅÅÅÅ viktigt att man i styresen får skaka av sej alla saker och umgås tillsammans, skratta och ha trevligt.
SOM jag älskar alla i våran lilla styrelse och vi gör så bra saker och viktiga saker i denna stad.
LÄTT att man glömmer det mellan varven, men sen händer det att man pratar med en fin människa i Övik som berättar att det är SÅ bra att vi finns, eller man pratar med en annan rfsl i en annan stad och får höra hur bra man jobbar, eller efter en träff men fina Fredrik nere på förbundet som PEPPAR en till max att det vi gör är bra och för en förening som bara varit till i denna staden ett år har gjort fina och bra saker och att vi kommer fortsätta göra fina saker.
ÄLSKAR att höra det, att veta att det finns människor som väljer att se det possitiva i saker och inte lägga lika stor vikt i allt de negativa(Privata åsikter dvs om HOMOFILER, Äckliga bögar och mediakåta flator och annat som dom säger).

VI gör bra och VI gör det VI kan, vi alla jobbar på detta på våran fritid, med familjer, jobbet och andra personliga saker som styr våra liv och måenden.
Så att vi kommit till detta läget och har 42 medemmar i denna staden gör mej OTROLIGT peppad att göra mera för alla våra medlemmar.
Det är redan planer på att till hösten bjuda ALLA våra medlemmar till en fest, i Augusti.
Så jag ska kolla runt vad vi ska göra....Ska kolla om förslag finns från alla våra fina medlemmar också!

/Thera

Mina fina syskon

Publicerad 2012-06-15 14:35:20 i Allmänt

                             

Jag och mina fina Syskon
Jag, Jennifer,Louize, Maria och Adrian

Som jag Älskar er

Tycker ni att vi är lika varandra!?

Nääääääämen!!!

Publicerad 2012-06-15 14:05:42 i Allmänt

Jahapp, då sitter man här igen med svansen mellan benen och får SKÄMMES för att det är otroligt kasst med bloggandet för min del.
Men med en dator som vill behagas att fungera sådär ALDRIG och ett minne som är, ja obeffintligt så kommer man sej inte till att blogga, då man väl sitter vid en dator, så vill man och måste man kolla igenom sin mail och annat roligt som man kan ha missat.

Så då denna oberäknerliga dator ändå är på, jag har tiden så ja, varför inte bara skriva en rad eller två.

Jag har äntligen börjat må BRA igen, till er som inte umgås med mej personligen så är jag sjukskriven för att min kropp bara började stänga ner, mycket med MYCKET så till sist ville inte min mage vara med, mitt blodtryck va lågt och svimmade flera gr om dagen av att bara sitta still för länge, mitt hjärta fick hål och mitt blod va nere på 80, fast som kvinna ska det aldrig ligga under 130 i värdet.
Så jag va rätt dålig och bara sov och grät mest helatiden, och grät jag inte va jag arg, eller helt lite så skrämmande apatisk....
INTE riktigt jag så att säga.
Jobbigt att inte känna igen den man är och familj och vänner hittade inte den Thera som jag en gång va heller.

Men med massa prover, medicin och påsar med blod rakt in i mej så har det äntligen börjat visa resultat och jag år pigg mera än vad jag är trött.
Min fina läkare har ordinerat att bara göra saker jag vill och klarar av och säga NEJ!

Skälva NEJ saken kan vara svår, men det går ått rätt håll vill jag påstå =)

Känns härligt att orka med igen och längtar så efter att få börja jobba igen, för nu spritter det i kropen på mej, vilket enbart det är som ett "Kalle Moreus Moment" dvs UNDERBAAAAAAAAAAAAAART!!
Till hösten ska jag vara ute och jobba igen.....;)

I sommar är det första sommaren som jag inte bollar massa olika jobb, alltid annars varit Sjuhem, sibylla, bröllop, dop och mnga andra små saker man ska ha bollat med men nu är det enbart jag och min familj och det jag finner att jag orkar med.
SKÖNT känner jag fast det svider i den ekonomiska biten.
*AJ AJ AJ*

Så, ska inte ta så nedrans lång tid tills nästa blogg, men ja, vem försöker jag lura, det är Thera vi pratar om, kan komma sej att vi ses igen till julen.
Trevlig Midsommar, Grattis, Ha en fin Allhelgona, trevlig Första till Fjärde Advent, God jul och Gott Nytt år om så blir fallet.

Kärlek och Acceptans till alla.
/Thera

Om

Min profilbild

Thera Sebastian

Mitt liv, min egna lycka och att ta hand om mig så jag kan älska mina barn mina vänner och den familj jag har som bryr sig om mig till fullo. Vardagslugn i Örnsköldsvik/Borås med fart, men kärlek till Stockholm med fart och intensitet. Har det största ansvaret att respektera den jag är acceptera det liv som är mitt. Sjunger på bröllop, dop och begravningar, syns även till på andra ställen då det händer sej. Undersköterska med planer att börja studera. 2012 blev jag invald till Ordförande i RFSL Örnsköldsvik och brinner för att göra HBTQ personer rättvisa i den staden jag bor i. GBP opererad med en historia som sjuk efter att kroppen fick i sig för lite näring och lever idag för att ALDRIG bli så svag sjuk fysiskt och psykiskt dålig igen. Livet tog vändningar jag aldrig trodde och är starkare nu än någonsin med erfarenheter, sorg och hopp att jag fast misstag är värd att vara lycklig. Kärlek och Acceptans

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela